Vision Kongsdalparken


Kongsdal 31 udsigtsgrunde, byggegrundene har alle udsigt ud over Mariager Fjord.

Kongsdal ved Mariagerfjord udnytter sin naturskønne beliggenhed til fulde. Bebyggelsen ligger på det skrånende terræn med fantastisk udsigt over Mariager Fjord.Terrænets toppunkt midt for grunden sikrer god udsigt fra samtlige grunde. De 31 grunde ligger fordelt på to boligveje. Udstykningen kan med tiden udvides til omkring 60 grunde. Mellem boligvejene gror den voldsomme blomstereng helt ind til de grønne skulpturelle bakker, hvor man kan komme op og få en fantastisk udsigt til fjorden.

Der er god plads og åbenhed i landskabet, på denne måde er der skabt en god kontakt og udsigt til landskabet fra alle boliger. På tværs af bolig- og landskabskilerne kan man frit færdes mellem de private hækkerum ad et fortættet og labyrantisk stiforløb. her kan du bo i naturen med udsigt og adgang til fjorden. Byggeriet følger landskabets bevægelse hvor hver bygning omkranses af smukke skulpturelle hækkerum. Det betyder, at naturen fletter sig mellem bygningerne og helt ind i stuen.

Bebyggelsens rammer er robuste og tilbyder en fleksibilitet, der tiltrækker forskellige aldersgrupper og livsstile. Bo her permanent, om sommeren, et par dage om ugen eller blot i weekenden. Nyd naturen, tag en sejltur i den sejlbåd - den ligger jo nede i vandkanten, eller gå en tur langs fjorden. Stedet bindes op på byen gennem sti og vejnet - her ligger skolen, dagsinstitution, indkøb, sport. Bebyggelsens smukke udsigt og det offentlige tilgængelige rekreative areal byder velkommen.

Grøn struktur


Naturen fletter sig ind imellem alle grunde. Hver enkelt grund ligger selvstændigt i landskabet omkranset af en hæk. Herved dannes et finmasket grønt stinet, hvor alle har lige adgang til naturen.
I de åbne landskaber gror en vild blomstereng. Det høje græs med klippede stier, vilde blomster og urter og enkelte lave træer danner en naturlig ramme for leg og ophold, en rask løbetur eller bare en stille gåtur.

Grønne græsklædte bakker af overskudsjord skaber afgrænsning mod Hadsundvej. Bakkerne tager støjen fra vejen og skaber med sine forskellige højder og hældninger et vareieret bakkelandskab med gode udsigtspunkter placeret lige der, hvor der er en god udsigt til fjorden ud gennem landskabskilerne.